EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Som jordgubbar

Uppvuxen på en gård med stora jordgubbsodlingar vet jag väl hur mycket jobb, för att inte säga slit, det ligger bakom alla jordgubbar som står på midsommarborden idag. Vi talar fysiskt hårt arbete mestadels med krökt rygg och inte bara i behagligt väder: Plantupptagning, plantering, isättning av mistor, vattning nätter igenom, halmning, tusentals timmar av ogräshackning... mm. Med lite tur är vädret tillräckligt bra (varken för kallt eller vått, eller för varmt och torrt) och det blir bär… kanske redan vid midsommar om man i odlingen har en tidig sort, men detta vet man aldrig säkert.

Trots detta är det något väldigt sympatiskt med jordgubbar. Jordgubbar väcker glada känslor, de är härliga att se på och goda att äta men också bra för hälsan och då inte bara i sin näringsrikhet utan också för att de ofta äts tillsammans med människor vi tycker om. Med andra ord följer mycket gott med jordgubbar - och det, det är lite som EnergyManagement!

Kanske är EnergyManagement omedvetet inspirerat av barndomens upplevelser på jordgubbsodlingarna och den fantastiska känslan man får då det man ägnar sig åt är till glädje och nytta för andra. I vilket fall som helst känns det fint att EnergyManagement också påverkar hälsan positivt och gör oss gladare - om än i en annan förpackning.

Med önskan om en energirik jordgubbsdag - GLAD MIDSOMMAR!