EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Step Up the Game #8: Kör inte bara på!

Så här mitt i höstrusket, i regnet och kylan, är det lätt att känna sig lite trött. Kanske också något stressad av det påtvingade mörkret. Dagarna är ju helt plötsligt så korta! Inte nog med det, nog sjutton kommer det mitt i allt en olämplig förkylning eller varför inte en omorganisering som ska vara klar till jul. När det råkar kännas lite tyngre än vanligt är det lätt att skippa att ägna tid åt det som ger energi. Man kör hellre bara på för att liksom hinna med allt.

Men, var nu energismart och gör tvärtom. När mycket tar kraft, var då extra noga med att satsa på det som ger. (Låter inte det ganska så logiskt?) Tänk så här: Har man mycket omkring sig är det smart att vara effektiv. (Svårt att inte hålla med om, eller hur?) Du är kanske mitt i budgetarbete, i slutfasen på ett storprojekt eller mitt i att sjösätta ett nytt it-system. Lägg till detta olika privata åtaganden som också kräver kraft. Allt från föräldramöte, födelsedagskalas till renoveringar.

Det du då definitivt ska lägga tid på då är att äta ordentligt, röra på dig ordentligt och få ordentligt med sömn, vila och avkoppling. Detta ökar omedelbart din kapacitet till den grad att du får mera gjort om du ägnar tid åt detta, än om du hoppar över det för att du har så mycket att göra. Ta dig också små stunder utspridda lite här och där till att göra något som ger dig glädje och kraft. Kanske fika med en kompis, se en konstutställning, gå i skogen, sjunga i kören eller åka och fiska. Om det känns som om att du inte har tid till detta fråga dig då: -Har jag tid att låta bli att tanka in all den nya, positiva energi detta skulle ge mig? Nej det har du inte säger jag, för det är ju precis den energin du behöver för att dra hela lasset, hela vägen fram!

En sak till; även ifall hösten är mörk och ibland ruskig är den också (än så länge) vacker! Missa inte att se skönheten i gråskalan eller i alla färglada löv. Jag lovar dig att även sådana små saker hjälper dig med att ro i land större åtagandena eller förändringar. Och så missar du inte det rikligt viktiga - det verkligt sköna i livet.

Alltså igen, var nu energismart. Du och dina arbetskollegor. När mycket tar kraft, var då extra noga med att satsa på det som ger. På det viset tar du dig snabbare, lättare och gladare i mål, eller igenom hösten!