EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Step up the Game #4: Känslochecka dina mål!

Mitt i den skogsliknande terrängen, där jag traskade runt för motionens skull, stod den rakt framför mig. Snyggsliten och charmig, nästan som ett konstverk: En fantastiskt fin måltavla! Jag stannade en stund och bara beundrade för jag tyckte den var så fin. Och, just för att den var så fin och gjorde mig glad bjöd den också på en så fantastiskt bra målsymbolik!

Med bilden vill jag säga detta: Bra mål är fina mål och fina mål är sådana som väcker positiva känslor när man ser dem (för sitt inre, det är ju där de finns först).

Det där är väl inget fint, tänker du om bilden på min skogsmåltavla. Jo, det tycker jag och här har vi en annan poäng. Det enda som är viktigt vad gäller mål är att de är fina och känslopositiva för dig som sätter dem.

Det du innerst inne skulle vilja ägna dig åt eller göra (om dina drömmar råkar handla om det) kan mycket väl vara ofint eller konstigt för andra. Därför, lyssna mer på din magkänsla än på någon annan och håll dig till dem som ser det fina i det hela, eller åtminstone ser det fina i att du verkar må bra och blir glad och energisk då du talar om dem.

Att drömma och i fantasin måla bilder av framtiden ger något mycket hälsosamt. Nämligen något att längta till och sträva mot. Det kan ge livet både mening och riktning på både kort och lång sikt. I vissa drastiska fall kan det vara det som bokstavligen håller en person vid liv men mer vanligt förekommande är det det som gör oss levande, vilket inte är alls så dumt det heller.

Så, dröm och sätt mål och se det som en kul och givande process som aldrig behöver ta slut. Men, för den mest effektiva måluppfyllelsen och det mest effektiva drömförverligandet: Känslochecka dina drömmar och mål! En mycket bra sak att göra om du vill Step Up the Game. För, det är när du känner dig glad och fylld av lite ivrig förväntan vid tanken på dem som du är på rätt väg. Det är också då det är lättare att få de mest otroliga saker att hända, lättare än du tror, och dessutom fyller då dina drömmar och mål ännu en funktion; de gör livet här och nu, i precis denna stund, lite finare och gladare.

Allt gott!

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement

Step Up the Game #3: Gör dina övningar!

Att hylla rörelse och alla dess positiva effekter är lätt för mig eftersom just rörelse/motion/träning genom alla tider varit en av mina bästa stressreducerare, humörhöjare och energigivare. Det i sig har medfört att jag i princip alltid varit väldigt stark och vältränad. I varje fall tills för några år sedan då kombinationen brutalt diskbråck, cellgiftsbehandlingar och en del annat ställde till det. Konsekvenserna av detta lever jag med fortfarande.

Med andra ord vet jag hur det känns att kunna träna rejält nästan varje dag och vara laddad med massor med fysisk styrka. Men också hur det är att vara helt kraftlös och med smärtor i kroppen göra små pyttepyttiga sjukgymnastikövningar på hemmagolvet. Eller som nu, befinna mig någonstans mittemellan, dock fortfarande närmare hemmagolvet-övningarna och promenaderna än gympapasset och de långa springturerna om man säger så.

Är man van att springa långt och länge, styrketräna, gympa och yoga om vartannat kan det kännas ganska trist (till och med lite löjligt) med dessa småövningar. Men, ibland är de nödvändiga och det är ju ändå helt otroligt vad lite rörelse (och då menar jag lite) gör för skillnad. Några minuters ryggövningar kan hålla ryggen glad en hel dag! Och sakta men säkert bygger man ny styrka och får kroppen att funka igen. Kanske inte som innan, men tillräckligt bra eller i varje fall bättre än värsta tråkläget.

Så, step up the game! Det kanske inte alltid känns så där tjoolahoppsan jättekul men, gör dina övningar som du vet är bra för dig! De tar oftast inte lång tid. Några minuter, en kvart, en halvtimme. Jämför den korta tid med all tid du slipper eller minskar att känna besvär. Så, nu bara gör vi. Det är lättare att vara glad – och sitt bästa jag – om man inte går runt med spänningar och värk.