EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

En jul med god energi!

I ett tidigt energinytt fann jag en slags ”checka dig själv”. Frågorna är bra att ställa sig varje jul, så låt mig bjuda på dem igen!

FRÅGA DIG SJÄLV:

1. Vad bidrar bäst till en god stämning och till bäst resultat?

☐ Att jag är harmonisk, sprider god energi runt mig och lugnt och metodiskt tar itu med det jag behöver göra.

☐ Att jag stressad springer runt så fort det bara går för att hinna med allt.

2. Vad är roligast?

☐ Att så fort det bara går komma i mål och ha julen firad och klar.

☐ Att vara i processen, att njuta av varje (fram-)steg och tycka resan mot mål är lika härlig som att gå i mål.

3. Vad blir bäst?

☐ Kosta vad det kosta vill i energi, här ska vi prestera den mest perfekta julen på alla sätt.

☐ Att tänka att ibland blir det mer perfekt genom att göra det är mindre perfekt. Ingen blir mer nöjd för att jag är mer trött.

Önskar alla en glad, GOD JUL och ett fint och roligt GOTT NYTT ÅR 2016!

Allt gott!

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement

Ett gott skratt – mitt i elände

Letade runt i en väska efter en sak, råkade fiska upp ett visitkort och mindes omedelbart taxifärden från Barcelona City till El Prat, flygplatsen strax utanför. Jag mindes också, förvånadsvärt klart, att taxichauffören, samtidigt som han hjälpte till med väskor, gav mig ett visitkort och sa glatt: -När du kommer tillbaka så ring om du behöver bli hämtad. -Det gör jag alldeles säkert, svarade jag. Vid det laget visste jag inte att samma taxichaufför, indirekt, skulle ge mig ett riktigt gott skratt, långt senare. Nu när jag hittade kortet och råkade vända på det.

Jamen är det inte ett helt underbart sätt att tackla en kris! (Se bilden). En kris som man har svårt att rå på själv och som i Spanien för många, i flera år, varit en mardröm. (Nu får möjligtvis det eländet stå tillbaka något eftersom världen verkar ha fått ännu större problem, eller i varje fall annat trist att fokusera på, men det är ju en annan sak).

Ibland passar det sig inte, men i många fall gör det. Jag talar om humor. I eländiga situationer kan det vara precis det som ger en pytteliten dos energi eller vila från det man är i, men inte vill vara i. Humor kan på så vis hjälpa en att orka.

Vad står det på kortet? Ungefär detta: -Så seg denna krisen är! Innan åkte jag alltid taxi till psykologen men nu får jag nöja mig med att berätta allt för taxichauffören. -Jamen jag då, jag kör taxi nu, men egentligen är jag psykolog.

Är humor bra för affärerna? Det är det min fulla övertygelse att de är. Själv ringer jag tveklöst samma taxibolag nästa gång i Barcelona. Nyfiken på om de ändrat sina visitkort, och i så fall till vad.