EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Det är kanske en flaska bubbel som väntar på dig. Eller ännu bättre – en bubblig känsla!

Det här kortet gör mig glad och lite skrattig. Varför det? Jo, jag skrattar då jag tänker på meddelandet från receptionen på Ideon om att jag hade något att hämta. Senast jag fick ett sådant mejl, och gick dit, fick jag ett par räkningar i handen som av någon anledning inte hittat till rätt brevlåda. Gången innan var det en toner till min skrivare som anlänt. Kanske var det pga dessa föga exalterande erfarenheter jag inte direkt skyndade mig till receptionen, eller så var det min stackars chemo brain som slog till och glömde bort vad det nu var jag skulle komma ihåg.

Som det brukar kom det en påminnelse men denna var lite speciell eftersom det stod något i stil med ”alltså bara så du vet, din sak att hämta i receptionen är en överraskning…”. Va?! Hoppsan! Det lät ju inte som någon faktura på villovägar, och det var det inte heller. Det var något jag blev mycket glad över och då tänker jag inte främst på flaskan med bubbel :-). Jag tänker heller inte på kortet som medföljde flaskan där det stod ”Det känns som bubbel inombords – och du hjälpte mig att våga! Nu kör jag!” Det som gör mig gladast är att Jenny tog steget och gjorde det som var RÄTT. För henne.

Det är ju så, vissa steg i livet gör att det bubblar i kroppen. Vissa beslut kan kännas berusande och när dem gör det ångrar man sig inte. Jag är helt säker på att Jenny är gladare än någonsin och på väg att skapa både en verksamhet och ett liv som i allra högsta grad känns meningsfullt och som bringar välmående. Så, du som bär på en längtan som du innerst inne vet är rätt – våga du med. Jag hjälper dig med en spark i baken om det behövs!

Allt gott!

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement

Möjligheterna i att komma från olika ställen

Jag har dörren öppen på kontoret och får en skymt av alla som går förbi. Jag noterar glada röster och jag liksom hör den där energin som uppstå då man med äkta glädje är engagerad i något man verkligen tror på.

De olika grupper av människor som passerar pratar engelska men jag hör spanska brytningar, arabiska brytningar, skånska brytningar. Jag ser att några kommer från Asien och en stund hör jag franska. Alla är glada och positivt laddade och jag tänker att människorna som går förbi, som kommer från olika världsdelar, har glädje och nytta av varandra. Affärsmässigt, kontaktmässigt, kompetensmässigt. Det syns, det hörs, det känns.

Entreprenörer möter likasinnade. Jag betraktar på håll men jag kan ändå säga att bra saker kommer att komma ur dessa möten. Kanske föds idéen till nästa världsomspännande och världsförbättrande företag. Kommer man från olika håll i världen har man som grupp automatiskt ett försprång om man tänker stort. Tänk bara på de globala kontaktytorna dessa personer sammantaget har. De är ju helt ovärderliga!

Vad vill jag säga med detta? Jo, i goda projekt och affärer finns inga gränser. Bara möjligheter med att komma från olika ställen. Min gissning är att de som kommer att vara mest framgångsrika om några år är de som mest tänker så.

Är det någon som kan se möjligheter även i olika kriser så är det sanna entreprenörer. De smartaste av alla kommer att passa på att ta tillvara på de resurser som just nu bokstavligen strömmar till Sverige. Massor med människor med mycket kunskap, höga utbildningar, erfarenheter från att driva företag och andra verksamheter, exklusiva kontaktnät och språkkunskaper vi kan ha nytta av. Att dessa personer inte pratar svenska är väl dock knappast ett problem. På en internationell marknad är det ju trots allt andra språk som är mer gångbara.

Nej, viktigast är förståelsen av att det är bättre att mötas och dra nytta av varandra än motsatsen. Efter en kvart med öppen kontorsdörr drar jag slutsatsen att det nog finns ganska många personer med den insikten. Det tycker jag känns… hoppfullt.