EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Det där med att tänka bra

Det finns många sköna ställen på jorden. Ett som jag har väldigt nära till är Köpenhamn. En stad tillräckligt stor för att ha storsdagsenergi och samtidigt tillräckligt liten för att vara mysig. Jag har mina favoritställen och inte sällan är det en cocktailbar. Något förvånande för nära vänner som vet att jag varken direkt är för alkohol eller för att vara uppe och ute någonstans mycket längre än till kl. 21… Vad är det då som lockar? Jo det är något speciellt med dessa miljöer en sen eftermiddag eller tidig kväll innan det fylls på med folk. De är snygga. Klassiska eller coolt moderna med en skön, avslappnad atmosfär. Och, av någon anledning tänker jag bra i varm belysning med lite lagom sorl runt omkring mig och det är en skön känsla.

Just nu sitter jag på ett härligt ställe i Köpenhamn och tänker just på det där med att tänka bra. Det är ganska avgörande i många verksamheter att komma på smarta lösningar, skriva bra rapporter eller andra slags texter, knäcka ett problem, komma på olika idéer och hur de ska presenteras osv.

Mina bästa tankar har jag sällan tänkt vid ett skrivbord. De flesta av mina bästa tankar och idéer har jag fått när jag varit ute och gått. Just därför går jag ofta ut och går, inte för att gå, utan för att tänka. Rörelsen får jag liksom på köpet. Jag som är ganska fri i tid och rum, alltså inte bunden till en viss plats ett visst antal arbetstimmar kan förvånas över hur många som fortfarande, år 2015, känner sig just så. Bundna. Eller i varje fall inte helt fria. Det märker jag när jag talar med folk på olika arbetsplatser. Det verkar vara fler än jag som inte alltid tänker som bäst vid skrivbordet 8 timmar i sträck och som egentligen gärna skulle vilja göra något åt det. Jag har en idé här. Fokusera mer på VAD som blir gjort än på VAR och NÄR det blir gjort. Det finns en risk: Att man med MINDRE ansträngning får MER gjort på KORTARE tid. Men den kanske du vågar ta ;-)

Nej, nu är det dags att åka hem, med ett rågbröd under armen. En annan sak som positivt påverkar vår hjärnkapacitet -rågbröd. Liksom att komma i säng i tid.