EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Som ringar på vattnet sprider den sig – den positiva energin. Hoppa i du med?

I år känner jag för att i det lilla påbörja något stort. -”A movement” , är vad du egentligen talar om sa min väninna som gärna skulle vilja bidra till att internationalisera EnergyManagement. Det kommer hon säkert att få göra, längre fram. Men, vi behöver ju inte vänta med att skapa och sprida positiv energi tills vi är där. Det börjar vi med nu, och du som känner för det hakar på.

Jag tycker själv om när det tröga känns lättare, det roliga mer kul, det tråkiga lite mindre trist, det inspirerande ännu mer energigivande. Jag gillar också tanken på ett år där livet känns mer levande och njutningarna fler och större. Du med? Jamen hur får vi till det? Jo, till exempel, genom att medvetet vara tacksamma över små saker vi lätt tar för givet eller helt enkelt bara missar. Tacksamma på ett sätt som ger lyckliga känslor över det minsta lilla. Som att lakanen i sängen är väldigt sköna, att vattnet smakar fantastiskt gott när man är törstig, eller att man precis hann sätta in datorladdaren innan batteriet tog slut och datorn hade stängts ner. Typ.

Låt det här året bli det året vi hälsar på fler, sprider fler leenden och tänker på hur bra det känns. Låt vardagliga förtretligheter och irritationer passera utan att de får onödigt mycket uppmärksamhet och låt istället blicken söka det som är bra, det som fungerar och det som, mitt i allt, är lite roligt.

Tillsammans kan vi se till att vi får uppleva ännu gladare stämning och mer flyt på jobbet och bli bra på att uppmärksamma och fira alla små framsteg som görs – bara för den sköna känslan av att känna sig nöjd. En känsla det finns mycket drivkraft i.

Trots alla planer många av oss har för dagen, veckan, året så har vi i det stora hela ingen aning om vad som händer i livet eller i världen eller på jobbet eller hemma i år. Men den resa som varje dag innebär är ändå i stor grad möjlig att påverka, och effekterna av att medvetet göra det i en riktning där det känns bättre är oslagbart positiva både vad gäller våra prestationer och konkurrenskraft och vårt välbefinnande och hälsa. Med andra ord, vinsterna med att skapa positiv energi är stora. Så haka på så hjälps vi åt. Då blir det lättare för alla. Kanske skulle jag kunna säga -Hoppa i, det är uppfriskande! Den glada känslan sprids sedan vidare av sig själv. Som ringar på vattnet. För det är helt enkelt så det funkar.