EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Livet som ett julbord

Julen närmar sig med allt vad det innebär. Mysigt tycker en del, förfärligt stressigt tycker andra. Till stor del beror skillnaden i hur vi tycker (och mår!) på vilka tankar vi ger näring.

Tänk ett dignande julbord, en stor julbuffé (eller ja, vilken buffé som helst) med massor med olika sorters mat uppdukat. Du tar en runda runt bordet för att skapa överblick och för att spana in favoriterna. För visst är det dem vi letar efter? Ser vi något vi inte är så förtjusta i så passerar vi lite snabbt och låter blicken söka efter vad vi själva definierar som godbitar. Ganska sällan tar vi oss an ett julbord (eller en annan sorts buffé) genom att söka efter det vi inte gillar, uppehålla oss vid just de rätterna och kanske till och med bli irriterade för att de finns där ’och liksom förstör buffén’. Nej, vi hakar inte upp oss på det som inte faller oss i smaken och vi låter inte det sabotera resten. Vi har ”leta-upp-det-vi gillar-glasögonen” på oss och hittar just därför mer av det vi tycker om.

Vad sägs om att försöka se på livet på det viset? Varför inte utmana dig själv under 2015 till att bli (ännu) bättre på att lägga uppmärksamheten på det du gillar, det du tycker om, det som är bra och det du har. Njut av det och ägna mindre energi åt de bitar du gärna skulle kunna vara utan.

Med andra ord, ta dig an livet som ett stort julbord. Det kommer mellan varven i buffén finnas olika rätter du ogillar men troligtvis en eller annan eller till och med många du uppskattar. Lägg fokus precis där och tänk inte så mycket på det andra. Då får du ett GOTT NYTT ÅR.

GOD JUL önskar jag er alla!