EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

När att göra ingenting är viktigast – för att nå sina mål

Jag har alltid på något sätt lyckats gasa mig ur tuffa lägen i livet. Jag har tagit mig an svårigheter på samma sätt som de gånger jag kört motorcykel och råkat komma för fort in i en kurva och tänkt ”–Shit, det här kommer jag inte klara”. Instinktivt tänker man att det bästa är att hårddra i bromsen. Men, det som räddar en från att inte hamna i diket är att göra tvärtom. Att man gasar på ordentligt samtidigt som man har blicken fäst dit man vill komma, alltså längre fram på vägen och inte på diket.

För mig har det därför varit väldigt utmanande att anpassa mig till att vara i ett läge det inte går att anstränga sig ur. Min kropp har närmast varit med om ett atombombskrig. Jag har mitt diskbråck som inte är läkt och som krydda på moset en hälsporre. Något som jämfört med en cancer är helt ofarligt men mycket smärtsamt, och man kan ju komma till en gräns där det lilla är det som gör att det blir för mycket.

Jag har behövt vila, låta tiden gå, träna på ett sätt som är långt ifrån mitt vanliga och det har verkligen inte varit lätt. När man har kraft att konkret påverka sin situation får man en större känsla av kontroll. För mig har det tidigare betytt att jag handgripligen uträttat saker. Jag har peppat mig till att beta av att-göra-listor i linje med dit jag vill komma. Jag har sprungit för att balansera mig själv och för att få massor med kraft. Jag har umgåtts med många människor jag gillar och som ger mig energi. Nu har jag fått träna mig i att känna att jag påverkar min situation till det bättre genom att inte göra något av detta, utan av att göra nästan ingenting! Jobbigast i detta har varit att inte kämpa emot alltihopa utan med så stort uppbådat lugn som möjligt, köpa att nu är det så här…

Jag konstaterar för mig själv att just nu är det viktigaste för att jag ska nå mina mål – att jag gör nästan ingenting. Men jag håller blicken stadigt fäst på vägen och bortom nästa avklarade kurva tror jag det väntar spännande saker :-)