EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Boost #2: Stretcha din fantasi!

Energi är ofta efterfrågat så här i början på året. Det är inte så konstigt. Nu har det varit mörkt och kallt länge och som om det inte vore nog så blir många sjuka. Först barnen, sen man själv och därefter kollegorna…

Innan våren är här med sina energiinjektioner i form av ljus och vårkänslor gäller det att hitta andra sätt att skaffa välbehövlig kraft. Kraft som behövs för att vardagen ska kännas och gå lättare. Men var sjutton hittar man den då?

En bra grej att göra är att motionera och stretcha sin fantasi! Det innebär att tänka förbi allt tråkigt, segt och grått och för en stund hoppa in i en skön, färgglad tillvaro. Ett knep är att i sin tanke placera sig en bit fram i tiden och sedan tänka tillbaka (liksom minnas i förväg) roliga saker som hänt fram till nu (eller då). Så här: Låtsas att det har blivit sommar igen. Tänk att du sitter i värmen, solen och grönskan och minns hur bra allt blev från att du kom ur den där tråkiga förkylnings- och influensatiden i februari. Här kan du till exempel fantisera om:

  • hur bra de olika projekten på jobbet gick
  • att du kom en bit på vägen i tankarna på vad du ”egentligen” vill göra
  • att det där du ville ändra hemma blev fixat
  • alla härliga, små (men stora) 'moments' av mys och lycka våren bjöd på
  • att du klarade av det där lite jobbiga du hade framför dig på ett oväntat bra sätt

Stanna i tanken och njut en stund av dessa ögonblick och ”minnen”. Du vet att du stretchar på rätt sätt när du känner att bilderna du skapar i din hjärna i sin tur skapar positiva känslor. Känns det lite stelt och svårjobbat gör du bara som när du stretchar dina muskler. Ta inte i så hårt, gör bara något litet men gör det regelbundet och plötsligt känns allt mycket mer följsamt. 

-Jaha säger du, men en fantasi får ju inte direkt saker att hända. -Säg inte det, säger jag. Om du satsar på att känna dig glad vid tanken på... kommer du alldeles snart att känna dig på bättre humör, lite piggare och vips finner du dig i färd med att jobba på i rätt riktning, på ett inspirerat och o-jobbigt sätt.

När du blir bra på detta (vilket man blir med övning) kommer den här typen av övning inte bara vara ett mycket bra verktyg för humör-uppväxling . Du kommer också bli förvånad över hur oväntat många saker och ting, i linje med vad du önskar, faktiskt händer! För extra kraft - gör den här övningen tillsammans med andra. Delad energi, dubbel kraft.