EnergyManagement

EnergyManagement- bloggen

Annica Gilbertsson, grundare av EnergyManagement, reflekterar över stort och smått.

Senaste inläggen

Arkiv

Boost #1: Upp igen!

För att göra både livet och arbetslivet great (som vi nu bestämt får vara årets motto) tänker jag att lite regelbunden pepp kanske kan vara användbart. Jag menar, vem behöver inte sådan? Några energiboostar fördelade över året. Boostar som hjälper till att byta perspektiv, få bättre humör, ny dj-vlar anamma, höjd blick när man grottat ner sig i något segt eller trist. Boostar som påminner om att jo, träden kommer att bli gröna igen fast vi just nu kan ha svårt för att tro det.

Här kommer årets första pepp från mig. Den handlar om att vi lätt hamnar där vi lägger blicken, inte minst humörmässigt. Så, höj den! Titta framåt, titta förbi det tråkiga, trista, jobbiga för en stund. Men, njut samtidigt av det du ser längs vägen som faktisktär njutbart. (Någonting litet att uppskatta brukar det ju alltid finnas, som t.ex. att lakanen är sköna i sängen, att teet smakade gott, att bilen startade, att katten spinner mysigt.)

Känns det som om du av någon anledning kört av vägen och hamnat i diket? Jobbigt, men vet du vad, vi är många som av olika anledningar hamnat där en eller flera gånger i livet. Förhoppningsvis utan alltför bestående skador. Men även med sådana gäller en enda sak: UPP IGEN! På det sätt som går, kanske med helt nya förutsättningar. Kanske på minst sagt staplande steg. Kanske efter att slickat såren ett slag, eller väldigt länge.

Ta nytt fäste med blicken. Det behöver inte vara så långt fram om det känns svårt. Bara igenom närmaste kurva eller genom närmaste timmen, det räcker långt. Så är vi många som fått göra mellan varven. Så har många som verkar ha en spikrak, framgångsrik karriär eller företagande bakom sig fått göra. Så har de flesta som kämpat för att återerövra sin vardag efter t.ex. en olycka, sjukdom eller sorg fått göra. Det betyder att det går och det kan man inspireras av, även ifall det ibland inte är lätt.

Tänkvärt i det hela är också att någon gång ibland hittar man något oväntat fint i diket! En eller flera "eländesvinster" kan ligga där och vänta. Ny insikter, nya lärdomar, ny visdom, nya upptäckter, nya möten som annars inte skulle ägt rum. Nya styrkor, fast kanske på andra sätt än innan. Att finna det, och använda sig av det, är också ett sätt att komma upp igen.

Så bra att jag skrev detta för nu blev jag själv lite peppad:-) Hoppas du med!

(Och så klart hoppas jag att du håller dig på vägen.)